Tuesday

Jäkla skit-hosta! Skulle på föreläsning 14-17 men var tvungen att gå efter typ tio minuter. Emellanåt hostar jag inget alls men när det väl drar igång så är det inte nådigt. Det går bara inte att sitta kvar i salen och överrösta föreläsaren tills det gått över :P. Mellan 17-18 ska jag dock träffa min grupp i kursen ”Leadership and Team Dynamics”, så håller mig hemma och läser tills dess :/. Bu! Passade på att ta lite bilder på vägen hem medan det fortfarande var sol – nu regnar det igen :P.

Premiär för mina nya skor – riktigt sköna! Skinnsula och plastremmar 65:- på DFO Outlet utanför Brisbane ;D FYND

IMG_0754 copy

Vid Universitetet

IMG_0757

Unnade mig en kaffe idag. Måste sluta med det, blir en dyr vana. Men är ju så van att dricka kaffe varje dag. Ska börja dra ner på det nu. Har faktiskt köpt lite te… Får se hur det går…

IMG_0759 copy

IMG_0760

Haha, skönaste ”orienteringstavlan”. ”You are here” och sen bara en fyrkant. Gud vad mycket lättare det blev att hitta :P…..

IMG_0761

Gångvägen mellan universitetet och Uni Central där jag bor:

IMG_0762

IMG_0764

Utanför Uni Central:

IMG_0769

IMG_0773

Man ser över till universitetsområdet:

IMG_0772

IMG_0778

Paviljongen / Pav / The Pav är det allmäna utrymmet där det ofta är lite partaj. Det finns bord, stolar, biljardbord, airhockey, pingisbord, soffor, tv och musikanläggning. Ligger precis intill poolen (som är till vänster).

IMG_0780

Om man bara vänder sig om så ligger huset där jag bor rakt över gräsmattan. Vi bor längst ner och har en uteplats, där den vita skylten sitter på planket:

IMG_0781

IMG_0782

Rakt över gatan ligger det andra universitetsboendet – Varsity. Har lite kompisar som bor där. Dom måste dock gå runt hela Uni Central-området (som är låst) när dom ska till uni. Har inte varit så roligt för dom nu när det regnat så mycket. Glida runt på en geggig gräsmatta är inte optimalt :P. Så Uni Central ligger lite närmare uni ;). Skillnaderna mellan områdena är eg att vi har ett (enligt mig) trevligare allmänt utrymme (paviljongen) samt att alla lägenheter här har tvättmaskin och torktumlare (på Varsity måste man betala för att tvätta, 3AUD för tvätt & 2AUD för tork). På Varsity har dom dock ett litet gym och volleybollplan. Sen ser inte rummen likadana ut heller. Man har aningen större rum här samt större skrivbord än vad dom har (än i de lägenheter jag varit i) på Varsity.

IMG_0784

3 thoughts on “Tuesday

  1. Ser ju ut att vara riktigt nice’iga hus utifrån! Men var ingen dålig kaloribomb den där kaffen och verkar ju vara vanligt förekommande bland inläggen =P Är den god lr?

  2. Vad kostar kaffen? Den ser magisk ut på bild ;)
    Älskar alla bilder du lagt upp. Ser så mysigt ut där. Känns det väldigt isolerat eller är det lätt och ta sig till tex stranden osv? :)

  3. Ja, husen här är rätt fräscha, det är väl bra underhållt :).

    Kaffet är ganska gott – men så klart inte lika bra som hemma. Det lustiga är att dom inte har vanligt brygg-/ filterkaffe på skolan. Det var en kamp att försöka beställa kaffe första gången när hon i kassan trodde jag ville ha espresso med lite mjölk. Mitt budskap gick inte hela vägen fram… Men dom har hur som helst endast espresso-baserat kaffe: cappuchino, latte, flat white osv. Det kostar 3.50 / 4 / 4.50 dollar (25-32 kr) beroende på storlek. Inte som hemma där man kan få en stor bryggkaffe för ca 20 kr :P.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>