Brisbane

I helgen var jag som sagt i Brisbane med några nyfunna vänner. Vi åkte buss från Universitetet till Landsborough Station och tog tåg därifrån till Brisbane, Roma Street Station. Precis som i Stockholm så kan man se tidtabeller online och planera sin resa via en app eller på nätet via Translink (Aussies SL). Kan dock lova att dom är sämre på att passa tiden här :P.

Vi hade bokat ett rum för sex personer på hostel’et Base Uptown – kan inte rekommendera någon att bo där, sjukt ofräscht, ostädat, högljutt och äckligt! Tackar gud för att Marie hade öronproppar att ge bort och att jag hade en handduk med mig att sova på!

IMG_0585

IMG_0584

Tyvärr har det ösregnat hela helgen, så jag kan inte riktigt ge ett rättvist utlåtande av Brisbane som stad. Det jag kan säga är att det är sjukt litet – typ som Södermalm skulle jag säga. Det finns ändå en hel del att se med tanke på den lilla ytan – två botaniska trädgårdar, ett planetarium, ett litet koala ”sanctuary”/reservat, Southbank = caféer, pariserhjul och en konstgjord sjö/ pool med sandstrand, massa fräcka och glammiga höghus, utsiktplatser med mera. Tyvärr så fick jag bara se den ena trädgården och inga koalor fick jag krama heller :(. Men det ska jag se till att göra snart ändå :).

_MG_0273

IMG_0635

Det fanns väldigt mycket uteställen och snuskhak på denna lilla yta :P

_MG_0283

Piercing för 7.00 SEK – någon?

_MG_0295

Shoppa gjorde man på Queens Street – stans enda shoppinggata. Det finns en blandning av butiker och två gallerior med lite lyxigare urval. Dock så är de flesta butiker lite same-same. Det roliga är dock att det endast är butiker eller kedjor som inte finns hemma (utom ex Adidas och Gucci ;)). Det gör ju det hela lite roligare i alla fall. Dock så kan jag säga, med lite erfarenhet av andra storstäder och shopping, att det är inte till centrala Brisbane man åker för att shoppa. Det ligger dock en bra outlet 40 min utanför stan som jag kommer berätta mer om sen ;).

_MG_0297

_MG_0292

_MG_0319

IMG_0327

IMG_0329

Vet att det är helt fel säsong – men köpte en jättefin vit stickad tröja på Dotti’s rea (bra rea här) som jag ska ha med hem ;)  Nej den är inte midjekort – bara vikt. 

IMG_0717

Det finns enligt min mening ett ganska dåligt utbud av sjyssta matställen. Det är antingen vita dukar och höga priser eller snabbmatshak man har att välja på. Vi åt på ett ganska bra mexikanskt ställe som hette Guzman y Gomez på Albert Street. Det var i alla fall bättre än Hungry Jacks (Burger King) eler donken – vilket by the way inte alls är gott här!

IMG_0660

Rätt många caféer och matställen har olika arkadspel eller typ fotbollsspel i borden. Hur blir det då med talesättet: ”inte leka med maten” ;)… Såg bord på ett cafe också där dom hade skärmar under bordsskivor i glas och sen så var det joysticks på båda sidorna – så man skulle kunna spela medans man fikade. Har faktiskt inte sett det tidigare. Kul grej om man nu skulle bli uttråkad och inte ha annat att prata om :P

_MG_0658

Brisbane är en väldigt grön och fin stad med många parker, som sagt två botaniska trädgårdar och alltid nära till floden. Det var fint nu också – men hade vädret varit bra hade det varit kul att kunna gå runt och titta mer. Det är ganska exotiska grönområden om man jämför med hemma ;)

_MG_0302

_MG_0305

_MG_0311

Kaffepaus:

_MG_0315

Marie, Tanja, Lainee & jag. Jag vet – måste försöka se mer naturlig ut på bild. Måste försöka vänja mig vid att hamna framför kameran då det är ganska många som fotar (läs utbytesstudenter). Men av någon anledning så är jag obekväm och det ser altid ut som att jag har alltid en pinne i röven när jag är med på bild – that’s that. I’m working on it.

_MG_0360

Åt världens äckligaste sushi på Noodle and Donburi Japanese Bento nära hostelet på George Street. Ät inte sushi där! Blä.

_MG_0651

Min utsikt när vi åkte båt över floden – menar verkligen på riktigt att det öser ner. Mer bildbevis på det kommer :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>