O-Week

Idag var första dagen på universitetet. Hela denna vecka är det orienterings- /välkomstvecka som kallas för O-Week. Idag har vi haft international student day då vi har fått massa information om hur man ev byter sina klasser, betygsskalan här i Australien, säkerhet och regler, om landets polismyndighet, försäkringar, sjukdomsfall, biblioteket med mera. Det serverades en gratis lunch och så spelade ett live-band :P. Dom bjöd på nån sorts korv som man fick i ett formbröd m stekt lök och senap & ketchup :P. Lite udda.

IMG_0541

Idag fixade vi även student ID (studentkort som ger tillgång till olika servicegrejer på uni) samt busskort. Busskort heter Go Card här och fungerar så att man laddar på det med pengar och sen blippar man det när man kliver på och när man kliver av – då känner den av sträckan man åkt och så dras det pengar från kortet. Våra student Go Cards var laddade med 65 dollar (en resa till playan kostar ca 1,5-2 dollar) så det var ju sjysst.

Svar på lite frågor jag fått:

Har du sett nån känguru?? – Ja, såg tre stycken idag. Men eftersom det har varit skyfall så åkte inte kameran fram :P. Det var tre småttingar så har inte sett några stora ännu ;).

Är det mycket svenskar där du bor?? – Ja, det är förvånansvärt mycket svenskar här. Fler än vad jag trodde att det skulle vara. Men vi har tydligen blivit fler och fler de senaste åren. Majoriteten av utbytesstudenterna är enligt min uppfattning svenskar eller tyskar… Skulle säga att det är 50/50 med utbytesstudenter och australiensare där jag bor (på Uni Central).

6 thoughts on “O-Week

  1. Är den australienska accenten svår att förstå eller pratar det tydligt på undervisningen av det du hört än så länge? Vet med mig att vissa har en väldigt grov accent vilket blir lika obegripligt som danska ;-)

  2. Vi har ju inte haft någon undervisning ännu (förrutom informationsmötena idag). Så än vet jag inte hur föreläsarna kommer att prata. Men man kommer in i det rätt snabbt så hittills har det inte varit allt för svårt att förstå ;). Man får koppla på det internationella örat ;)

  3. Låter hoppfullt ;-) skall till NYC om två veckor och passar på att skriva min toefl där, för den måste jag ha om jag ska komma in på uni där borta! Regn i Aussie låter så mycket skönare än blå himmel här med slask och snö på marken. Avis! :D

  4. Ok, jag behövde inte göra TOEFL, men det beror kanske på tidigare betyg och sånt. Vet inte hur dom avgör det. Härligt med NYC, har du pluggat där? Jo, det kanske är skönare än hemma i alla fall. Men när det regnar här är det inte nådigt, så man går gärna inte ut :P

  5. Idag kom det en släng snö och det känns kyligare nu! Dock åker jag till New York som sagt om två veckor men där verkar det ännu kallare, dock hellre New York än Stockholm ;-) Jag läste en språkkurs på en månad i New York, så en ytterst kort tid.
    Jag har läst på deras hemsida, har du VG eller MVG i engelska A och B från gymnasiet senaste fem åren så behöver du inte en TOEFL, men jag tog studenten för tio (hjälp!) år sen. Väldigt rostig på min eng men tänker också att på plats kommer man in i det, världens finaste språk tycker jag det är! :-) Hoppas på lite sol för din skull snart, se fram emot lite härliga naturbilder!

  6. Tack för det, hoppas också på sol ;). Ok, vad kul. New York är nästa ”drömresa”. Hoppas du hade det bra där. Ok, ja jag tog studenten för typ sex år sedan. Men jag vill bara ge heads up att dom flesta verkar vara 17-20 här. Det är vi svenskar, övriga skandinaver och tyskar som är lite äldre. Australienarna tar ju ”studenten” när dom är 17 ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>