Body Worlds

Idag var jag och Linn på Tom Tits i Södertälje och såg på utställningen Body Worlds. Läs nedan om vad utställningen handlar om :)

Info från Bodyworlds.se: Den här internationella megasuccén består av riktiga organ och kroppar, donerade för att ge oss kunskap om och förståelse för anatomi och hälsa. BODY WORLDS ger en unik inblick i hur våra kroppar ser ut och fungerar. Kropparna i utställningen har donerats genom ett särskilt donationsprogram som Dr. Gunther von Hagens och Institut für Plastination skapade 1983. Alla donatorer har skänkt sin kropp specifikt till BODY WORLDS-utställningarna.

I utställningen får vi med egna ögon se vilken fantastisk design som människokroppen har utvecklats till. Det finns en detaljrikedom i kropparna, som tack vare en särskild plastinationsteknik är välbevarade in i minsta muskel, sena och blodkärl.

Kropparna är arrangerade i olika poser, de spelar fotboll, gitarr, balanserar osv. På så sätt blir anatomin extremt synlig. Poserna är övertygande och avslöjar kroppens sårbarhet och komplexitet. Man kan gå runt kropparna och se dem från alla vinklar. På så sätt ge kunskap både om själva anatomin och hur kroppen fungerar vid olika aktiviteter.

20130122-211335.jpg

En av kropparna, en kvinna gravid i 8e månaden, var väldigt intressant att se på, men samtidigt väldigt stötande. Man får dock ha i åtanke att dom själva valt att donera sina kroppar… Men ändå ↓

20130122-211244.jpg

20130122-211323.jpg

Hihi, min lilla midget :P

IMG_0498 copy

Sexy and we know it:

IMG_0491 copy

Vi åt glass (inte något vanligt fika här inte ;))

IMG_0499 copy

IMG_0495 copy

IMG_0508 copy

Efter utställningen åt jag middag med familjen och mamma fixade gofika efter maten :).

IMG_0504 copy

2 thoughts on “Body Worlds

  1. Mycket trevligt och spännande var det! Om man ändå hade fått göra detta på biologilektionerna…då hade skolan varit en mycket roligare plats, det kan jag lova!

  2. Haha, ja men eller hur! Då kanske vi hade träffats på naturprogrammet ;). Anatomi är nog mitt nya favvoämne ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>