Trolla med Photoshop

Ibland när jag tar bilder kan det hända att jag i efterhand ser små störningsmoment i bilden som jag inte tänkte på vid fotograferingen. Det är ju därför man har Photoshop ;). Vanligtvis tycker jag inte om att redigera bilder om det verkligen inte behövs. Men ibland blir bilden bättre efter en liten ”renovering” ;). Det kan till exempel vara bra att förstärka färgerna om det är så att man vill framkalla bilden. Färgerna i ett foto kan skifta beroende på fotopapper och dess kavlitet (dvs beroende på vart ifrån man skickar efter bilderna).

I bilden nedan (fotograferad av Malin) har jag tagit bort lite störande detaljer i Photoshop innan jag skickade den på framkallning. Det är brudparet och inget annat som ska fånga blicken. Delar av föremål som syns i utkanten av en bild kan vara distraherande och styra betraktarens fokus från det man egentligen vill att folk ska titta på. Det bästa är helt klart att vara uppmärksam redan i stunden då man tar fotot men det är ju inte alltid man har tid med det.

Med hjälp av verktyget ”clone stamp tool” i Photoshop kan man kopiera en punkt i bilden och sedan klistra in den på ett annat ställe. Så gjorde jag för att få bort benen samt tältsnöret och skuggan som syns på bilden till vänster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>