Paris – Sacre Coeur

Nu kommer det lite mer bilder från Paris! På lördagsmorgonen under vår weekendresa så besökte vi kyrkan Sacre Coeur. När vi kom fram så insåg jag snabbt att jag hade kamerabatteriet kvar hemma i laddaren så det var bara att vända på en gång. Som tur var så bodde vi bara en tunnelbanestation bort ¨så det var snabbt fixat. Mallan var gullig och följde med mig :).

Kyrkan ligger som ni ser nedan på en hög kulle och när man väl når toppen så får man en fantastisk utsikt över Paris! Kyrkan är enormt vacker och den är väl värd ett besök oavsett om man bara ska till paris på en snabbvisit! Invändigt var den ännu vackrare men det var fotoförbud. Jag hade kanske kunnat smygfota om det inte var så att det var mitt i en gudstjänst + att kameran klickar rätt högt… Jag stod i alla fall och njöt av hur fint det var och lugnet. Det är något med kyrkor… Jag är väldigt faschinerad av arkitektur och kyrkor av detta slag bjuder ju besökarna på något alldeles extra. Det som är speciellt med denna kyrka är att den har en stor kupol dekorerad med stora änglar i marmor.

Väl utanför igen lekte jag lite bröllopsfotograf. Det var ett asiatiskt par som nyss hade gift sig i kyrkan och som skulle ta lite bröllopsbilder utanför. De hade med sig en fotograf men jag passade på att smygfota lite, det var ju så himla fint :).

 

 

One thought on “Paris – Sacre Coeur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>